Eursinge 7 - Boerderij met ruime schuren (verkocht)

Het object:
Deze vrijstaande goed onderhouden woning uit 1953 biedt mooie kansen voor de personen die landelijk willen wonen maar toch in de nabijheid van voorzieningen willen zijn. 

Ligging:
De woning is gebouwd in het buurtschap Eursinge, aan de rand van het dorp Pesse in de uiterste noordoosthoek van gemeente De Wolden. In Pesse zijn voldoende dorpsvoorzieningen te vinden waaronder een supermarkt en basis onderwijs. Voor overige gemakken kunt u terecht in de plaatsen Hoogeveen of Beilen.

De woning heeft een eigen oprit met ruim voldoende parkeergelegenheid. 

Pesse staat bekend om het rijke verenigingsleven en de vele zelfstandig ondernemers in het dorp. 

De woning :
De woning bestaat uit traditionele bouw en is pannen gedekt. Voorzien van houten kozijnen en dubbele beglazing, op de bovenverdieping is enkel glas aanwezig. Schilderwerk rondom is in goede staat zowel binnen als buiten. Verwarming geschiedt middels een C.V. installatie. De tuin rondom is netjes aangelegd.


Indeling:
Voordeur, hal/entree, woonkamer, keuken voorzien van kelderruimte, slaapkamer met in de tussenliggende kamer een toilet en badkamer. 
Verdieping : Vaste trap naar boven, doucheruimte, 3 slaapkamers welke allen zijn voorzien van C.V.

Achterhuis:
Het achterhuis is de oorspronkelijke eerste bebouwing, bij de oprichting van het buurtschap Eursinge was dit één van de eerste gebouwen, het voorhuis wat hier voorheen aan vast zat is in de jaren 50 vervangen voor een modernere los staande woning. Het oude achterhuis is voorzien van steens muren en heeft nog de traditionele gebinten. Het dak is met riet gedekt. Het geheel is gebruikt als tanklokaal en Hollandse stal. 

In 1975 is de Hollandse stal uitgebreid met een afmeting van 13 x 10 meter, opgetrokken uit spouwmuren en met stalen spanten. Het dak is bedekt met ABC golfplaten en de binnenzijde geïsoleerd met Dupanel platen. 
Varkensstal

In 1960 is de varkensstal gebouwd met halfsteens muren en traditionele gebinten, het geheel is met Dupanel panelen geïsoleerd, dit was vanzelfsprekend de voormalige huisvesting van de varkens en was in gebruik als opslagruimte. 

Wagenschuur: 
In 1950 werd de wagenschuur geplaatst met een oppervlakte van 120 m². De traditionele gebinten dragen het ABC golfplaten dak, de wanden zijn met schaaldelen betimmert, goed te gebruiken als opslagruimte.

Hooischuur:
De hooischuur is voorzien van een klinker vloer, was in gebruik als machineberging en is gebouwd met houten gebinten. Het dak is van ABC Golfplaten, de zijwanden zijn met hout betimmert.

Garage:
De garage heeft een afmeting van 5 x 6 meter, gebouwd met damwand profiel platen en een golfplaten dakbedekking. 

Op het geheel rust nu een agrarische bestemming, het bestemmingsplan kan omgezet worden naar een woonbestemming.
 

Prijs: 
Vraagprijs
Status: 
Verkocht
Vraagprijs: 
€ 1
k.k.
Soort eigendom: 
Volledig eigendom
Soort woning: 
Vrijstaande woning
Bouwjaar: 
1953
Woonoppervlakte: 
75m²
Perceeloppervlakte: 
6862m²
Inhoud: 
250m³
Aantal kamers: 
6
Aantal slaapkamers: 
4
Type object: 
Woning
Totaal hectare: 
00.68.62
Adres: 
Eursinge 7
Postcode: 
7935 AC
Plaats: 
Eursinge
Gemeente: 
de Wolden