Modern grootschalig melkveebedrijf - bijna 100 hectare - 542 GVE - 280 stuks jongvee

*** Wilt u meer informatie? Vraag de uitgebreide brochure aan via e-mail o.v.v. uw naam, adres en woonplaats en wij zenden een brochure retour info@fikkertagra.nl ***
 

Object

Het moderne grootschalige melkveebedrijf bestaat uit een goed onderhouden vrijstaande woning met twee ligboxenstallen met een capaciteit voor ca. 550 GVE en 230 stuks jongvee met daartussen de melkstal,  diverse silo’s op een royaal erf. Het object wordt aangeboden op een totaaloppervlakte van meer dan 96 hectare, een zeer grote huiskavel 62.25.15 hectare (aftrek voor woonerf/bedrijfserf/ondergrond 03.18.80 = rest cultuurgrond zijnde 59.06.35 hectare) met daarnaast een veldkavel van 35.93.65 hectare. De totale oppervlakte aan beschikbare cultuurgrond is 95 hectare.

Ligging

Het bedrijf is gelegen aan Kalkwijk 100 te Hoogezand, op korte afstand van Veendam en Hoogezand in de gemeente Midden-Groningen in de provincie Groningen. Het is gelegen aan een rustige, weg in een landelijke omgeving op 26 auto minuten afstand van Groningen en 29 auto minuten van Assen.

Veendam, de op twee na grootste plaats van de provincie Groningen telde in 2019, 21.560 inwoners,  heeft basisscholen, voortgezet onderwijs, diverse supermarkten en een actief verenigingsleven waaronder o.a. sportclubs en sportvelden. Door de gunstige ligging op enkele kilometers afstand van de N 385 is er een prima verbinding met andere delen van het land.

Woonhuis

Het traditioneel gebouwde vrijstaande woonhuis van bouwjaar 1999 (650 m³) heeft een gunstige bezonning, is voorzien van geïsoleerde spouwmuren, heeft houten kozijnen met dubbele beglazing, de geïsoleerde kap is gedekt met dakpannen, heeft zowel op de begane grond als de verdiepingsvloer betonnen vloeren. De vertrekken op de begane grond en de badkamer op de 1e verdieping worden verwarmd middels vloerverwarming, de overige vertrekken door radiatoren.

Indeling: Hal/entree, woonkamer, woonkeuken voorzien van inbouwapparatuur, toilet, bijkeuken, tussenhal, kantoor, aangebouwde garage. De garage, het kantoor en de tussenhal zijn voorzien van een plat dak. De aangebouwde garage van 4 x 7 meter is voorzien van een dubbele deur en loopdeuren aan de voor- en achterzijde.

Vaste trap naar boven, overloop met 3 ruime slaapkamers, nette badkamer met ligbad, douche, dubbele wastafel en een toilet.

Met een vlizotrap is de zolder bereikbaar.

Ligboxenstal I

Bouwjaar: 1999 - (verlengd in 2013/2014)

Afmeting: 100 x 25 meter (2.500 m²)

Uitgevoerd in een 2+2 uitvoering met voergang in het midden met een capaciteit voor 99 stuks GVE (waarvan 24 melkkoeien op stro en 75 droge koeien in ligboxen) en 230 stuks jongvee, daarnaast zijn er drie ruime strohokken en een aantal separatiestallen. De open nok en de open zijgevels zorgen voor ruim voldoende ventilatie. De mestkelders, onderverdeeld in twee delen zijn vier mestmixers aanwezig, deze mestkelder heeft een totale opslagcapaciteit van 5.000 m³.

Ligboxenstal II

Bouwjaar: 2015/2016

Afmeting: 33 x 100 meter

3+3 rijïge stal met de voergang in het midden, een totale capaciteit van 443 stuks GVE. Het geheel verkeerd in nieuwstaat.

Opgetrokken in stalen spanten, de zijwanden hebben een betonnen borstwering met steenstrips en daarboven de mogelijkheid voor windbreekgaas, dakbedekking van dakpanprofielplaten (niet geïsoleerd), de topgevels bekleed met geïsoleerde damwandprofielplaten, de ligboxenstal is open uitgevoerd en wordt geventileerd middels natuurlijke ventilatie d.m.v. een open nok en de open zijwanden. Mestopslag d.m.v. een mestkelder met een opslagcapaciteit van 4.900 m³

Mellkstal

Tussen beide ligboxenstallen is de melkstal gerealiseerd, voorzien van een carrousel met 44 koeplaatsen, zeer uitgebreid uitgerust met o.a. auto afname, koeherkenning en melkmeters. Aan de achterzijde van de melkstal een wachtruimte met een capaciteit van 240 koeien en een afmeting van 30 x 20 meter welke vanuit beide ligboxenstallen te bereiken is, de wachtruimte is uitgerust met een professioneel scheppend drijfhek systeem. Onder de wachtruimte is een mestkelder aanwezig met een opslagcapaciteit van 900 m³

De technische ruimte is o.a. uiterust met een Remon waterinstallatie en een voorkoeler. De Mueller opslagtank met een capaciteit van 40.000 liter is in eigendom. In de resterende oppervlakte tussen beide ligboxenstallen zijn 10 units van ieder 5 kalverboxen geplaatst, allen voorzien van verlichting en individuele wandcontactdozen.

 •  ruime woning met garage, nieuw en verbouwd, inhoud geschat op 650 m³
 •  ligboxenstal I 100 x 25 m. ruime mestopslagcapaciteit van 5.000 m³
 •  ligboxenstal II 100 x 33 m. mestopslagcapaciteit van 4.900 m³
 •  melkstal 30 x 20 m. mestopslagcapaciteit van 900 m³
 •  10 units voorzien van elk 5 kalverboxen
 •  voeropslag: 3 sleufsilo’s (4.320 m³) voorzien van semi-automatisch afdeksysteem (Agridek) inclusief zoutwateropslag bassin.
 •  erfverharding van betonklinkers ruim opgezet rondom geheel verhard in 2019.
 •  voldoende krachtvoer silo’s alsmede kunstmest opslag
 •  vergunning aanwezig voor nieuwe werktuigenberging van 50 x 20 meter
 •  mestbassin op erfpachtperceel van 1.600 m³ (15 jaar oud).

Sleufsilo’s / krachtvoersilo’s / kunstmestsilo

3 sleufsilo’s 80 x 18 x 3 meter (totale inhoud van 4.320 m³) voorzien van Agridek afdeksysteem

De krachtvoersilo’s zijn uitgerust met een duwvijzel, Naast de hieronder afgebeelde krachtvoersilo’s en kunstmestopslag zijn er nog twee grote polyester voersilo’s aanwezig.

Mestopslag

De totale mestopslagcapaciteit bedraagt ca. 12.400 m³, ruim voldoende voor de dieraantallen. De mestkelders onder de ligboxenstal zijn onderverdeeld in twee delen en uitgerust met 4 elektrisch bedienbare mixers.

 

Erfverharding

Er is een royaal erf met een nette erfverharding aanwezig met een totale oppervlakte van ca. 2.500 m²

 

Cultuurgrond

Totaal kadastrale maat in eigendom         : 62.25.15 ha.

Totaal kadastrale maat in erfpacht            : 35.93.65 ha.

Totaal                                                                     : 98.18.80 ha.
 

Aanvullende rechten/mogelijkheden

Het bedrijf kan eventueel going-concern verkocht worden, dit zal inhouden:

 • De voervoorraden kunnen ter overname aangeboden worden. Deze zullen per datum akte passering opgemeten en gekubeerd worden, zodat een ton’s prijs verrekend kan worden.
 • Veestapel kan overgenomen worden met de aantallen per datum akte passering tegen een stuks prijs voor melkvee en een stuks prijs voor jongvee.
 • inclusief uitbetalingsrechten, inbegrepen.
 • Fosfaatrechten ter overname aangeboden i.o., behoort niet tot de verkoop.

Omgevingsvergunning milieu en NB-vergunning

Bij besluit van 19 april 2017 heeft de gemeente Groningen een vergunning verleend op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor het hebben en houden van de volgende dierenaantallen:

- 443 melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar (A.1.14)

- 99 melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar (A.1.100)

- 280 stuks vrouwelijk jongvee tot 2 jaar (A.3.100)

Bestemmingsplan

Op het geheel rust een agrarische bestemming.

Bestemmingsplan buitengebied gemeente Hoogezand-Sappemeer, onherroepelijk

(vastgesteld 2010-08-23)

Identificatie: NL.IMRO.0018.BP090Buitengebied-31va

 

***Wenst u meer informatie over dit melkveebedrijf? Verzend uw brochure aanvraag via e-mail onder vermelding van uw naam adres en woonplaats en wij zenden een brochure retour info@fikkertagra.nl ***

Prijs: 
Op aanvraag
Status: 
Beschikbaar
k.k.
Soort eigendom: 
Volledig eigendom
Soort woning: 
Boerderij
Bouwjaar: 
2014
Woonoppervlakte: 
1400m²
Perceeloppervlakte: 
981880m²
Inhoud: 
650m³
Aantal verdiepingen: 
2
Aantal kamers: 
9
Aantal slaapkamers: 
3
Type object: 
Bedrijf
Type bedrijf: 
Melkveebedrijf
Totaal hectare: 
98.18.80
Adres: 
Kalkwijk 100
Postcode: 
9603 TE
Plaats: 
Hoogezand
Gemeente: 
Midden-Groningen